Placeholder

Recept voor rösti met asperges mimosa

Het is weer de tijd van de asperges. Maak er gebruik van zolang het kan.

Ingrediënten
Hoofdgerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 1 uur

Voor de rösti

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 2-3 el bloem • witte peper
  • (vers)geraspte nootmuskaat
  • plantaardige olie, om te bakken

Voor de asperges

  • 1 kg witte asperges
  • 1 citroen
  • 1 el suiker
  • 1 el boter
  • 4 eieren
  • ½ citroen, in partjes

Voor de saus

  • 6-8 takjes peterselie
  • 2-3 el mayonaise
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 2 tl geraspte citroenschil
  • 2 el citroensap

Bereiding
Schil en was de aardappelen, rasp ze grof. Knijp er zoveel mogelijk vocht uit. Meng met de bloem en wat zout, witte peper en nootmuskaat naar smaak. Verhit een scheut olie in een pan. Schep telkens bergjes van 2 el aardappelrasp in de hete pan en strijk glad. Bak de dunne aardappelkoekjes zo in porties aan beide kanten goudbruin. Houd de rösti warm.

Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges en schil ze, niet te dun. Vul een wijde pan met kokend water, de gehalveerde citroen, de suiker en de boter. Leg de asperges in de pan en kook ze afgedekt, op matig vuur, in 20 minuten gaar. Kook intussen ook de eieren in 8-9 minuten hard. Giet af, spoel onder koud stromend water, pel en hak fijn. Hak voor de saus de helft van de peterselie grof. Pureer met de mayonaise, olijfolie, citroenrasp en -sap tot een gladde saus. Breng op smaak met zout, peper en eventueel nootmuskaat. Hak de rest van de peterselie fijn. Laat de asperges even uitlekken en verdeel ze met de rösti over vier borden. Bestrooi met de eikruimels en de peterselie. Lepel de saus erover en leg er een partje citroen bij.

Eet smakelijk!

Meer recepten met asperges? Je vindt ze in het meinummer van Santé.

Recept en beeld: BeeldigBeeld/StockFood