Recept voor ravioli met forelvulling in tomaten-dragonboter
23 februari 2018
Zet een lekkere pasta op tafel, die je zelf hebt gemaakt.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur bereidingstijd, wachttijd: 1 uur
- 300 g bloem + extra
- 3 eieren, losgeklopt
- 1 el olijfolie
- gemalen saffraan
Voor de vulling:
- 125 g gerookte forelfilet
- 100 g verse roomkaas
- 4 el slagroom
- 3 tomaten
- 4 takjes dragon
- 30 g boter
- extra nodig: vershoudfolie, evt. pastamachine
Bereiding
Kneed de bloem met de eieren, olie, 1 theelepel zout en een flinke snuf saffraan tot een glad en soepel deeg. Voeg als het nodig is nog wat water of extra bloem toe. Vorm een bal van het deeg en laat het gewikkeld in vershoudfolie een uur rusten in de koelkast. Check of de forel graatvrij is en prak de filet dan fijn met de roomkaas en slagroom. Breng de vulling op smaak met zout en peper. Was en halveer de tomaten, schep de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de dragon, schud goed droog en pluk de blaadjes los.
Verdeel het pastadeeg in twee stukken en rol ze op een bebloemd werkvlak of met hulp van een pastamachine uit tot dunne lappen. Steek cirkels van 5 centimeter doorsnede uit het deeg. Schep in het midden van elke cirkel een theelepel forelvulling. Bestrijk de deegrand rondom met water en vouw het deeg over de vulling tot halve maantjes. Druk de randen van de ravioli stevig dicht en laat nog even rusten. Breng in een grote pan water aan de kook, voeg zout toe en draai het vuur iets lager. Kook de ravioli in 4-5 minuten beetgaar en giet af. Laat intussen de boter smelten in een grote hapjespan. Voeg de tomatenblokjes en de dragon toe en warm goed door. Schep voorzichtig om met de uitgelekte ravioli en breng op smaak met versgemalen peper en zout. Serveer in voorverwarmde diepe borden.
Eet smakelijk!
Recept en beeld BeeldigBeeld/Stockfood