Recept voor perentaart met amandelroom
8 juli 2017
Zin om iets te bakken? Probeer dit recept eens uit.
Voor de taart
- 2-3 Conference peren, geschild, in twee stukken gesneden, klokhuis verwijderd
- 1 el roomboter of plantaardige margarine
- 1 kant-en-klaar kruimeldeeg of zanddeeg
- 1 el geschaafde amandelen
- 1 el abrikozenjam
- 1 el water
Voor de amandelroom
- 125 gram roomboter of plantaardige margarine
- 125 gram rietsuiker
- 125 gram amandelpoeder
- 1/4 tl kaneel
- 2 eieren, opgeklopt
- 200 ml DREAM® Almond Sugarfree Organic
- 1 tl vanille-extract
- Verwarm de oven voor tot 200 °C. Stoom de peren gedurende 5 minuten. Zet opzij.
- Maak de amandelroom: meng in een kom de roomboter, de suiker, het amandelpoeder, de kaneel, de eieren, het amandeldrankje en het vanille-extract. Zet opzij.
- Beboter de bodem en zijkanten van de taartvorm. Bekleed de vorm met het deeg. Snijd het overtollige deeg weg met een mes. Prik met een vork in de bodem. Verdeel de amandelroom over de taartbodem. Verdeel hierover de peren. Maak kleine inkepingen in de peren. Bestrooi met amandelen.
- Bak de taart 25 minuten. Meng de abrikozenjam met water en bestrijk hiermee de peren. Laat de taart afkoelen.
Recept en beeld: Dream