Recept voor Peking Bao
16 februari 2018
Vandaag is het Chinees Nieuwjaar. Een goede reden om een Chinees gerecht op tafel te zetten.
Deze Peking Bun is een recept van chef Julius Jaspers in samenwerking met Lee Kum Kee.
Julius Jaspers: 'Peking Bao is één van de meest gevierde gerechten van China en dit was het eerste gerecht dat ik voor mijn restaurant maakte. Subliem krokante en gebraden pekingeend, gesmoord in Lee Kum Kee Hoisinsaus en geserveerd in een luchtig Chinees gestoomd broodje. Het principe van een bao is hetzelfde als een hamburger: je belegt het broodje met het vlees, een garnering en natuurlijk de heerlijke saus.'
Ingrediënten (voor 6 personen)
- 6 bao's
- 240 gr malse (peking)eendenbout
- 90 ml Lee Kum Kee's hoisinsaus
- 60 gr zoetzuur van komkommer
- 2 bosuitjes, gesneden
- 2 eetlepels krokant gefrituurde ui
- 40 ml Japanse mayonaise
- 1 eetlepel of Lee Kum Kee chili-knoflooksaus
- zout en peper
Bereidingswijze
- Gaar de eend in zijn eigen vet, eventueel aangevuld met wat ganzenvet, totdat het vlees bijna van het bot valt. Breng het vlees op smaak met zout en peper.
- Laat het vlees afkoelen en pluk het vlees van de botten.
- Stoom de bao’s gaar in een stoompan.
- In de tussentijd verwarm je het eendenvlees in een koekenpan en meng je het vlees met de Lee Kum Kee’s hoisinsaus.
- Snijd de komkommer in dunne slices met een mandoline of een scherp mes en week het in een mengsel van water, suiker, steranijs, knoflook en kaneel.
- Meng de Japanse mayonaise met de Lee Kum Kee’s chili-knoflooksaus en vul een spuitzakje met de mayonaise.
- Snijd de bao’s doormidden en beleg de bodem van de bao met warme eend en wat extra hoisinsaus. Leg hier de zoetzuur van komkommer op, de gesneden bosuitjes en de krokant gefrituurde ui. Spuit tot slot chili-knoflookmayonsaise op de bao.
- Serveer direct.