Recept voor parmahamlasagne
19 oktober 2014
Maak eens een andere variant van lasagne, zoals deze lasagne met parmaham.
Ingrediënten voor 4 personen
120 g parmaham in plakjes
2 Piadinas (plat zuurdesem brood)
1 Romeinse broccoli stronk
150 g Buffel Mozzarella
150 gr stracchino–kaas
2 ansjovisfilets in olie
Olijfolie extra virgine
zout
Aan de slag
Maak de piadini kort nat onder de kraan. Bak de plakjes parmaham op laag vuur in een koekenpan.
Maak de broccoli schoon, snijd hem in roosjes en laat ze even koken.
Doe de roosjes met de ansjovisfilets in een koekenpan met een beetje olie.
Vet een bakschotel in en maak laagjes van de ingrediënten, voeg zo nodig zout toe. Begin met het brood, dan de parmaham, dobbelsteentjes mozzarella en stukjes stracchino en als laatste de broccoli roosjes.
Voeg nog 2 nieuwe lagen toe en eindig met piadina. Bak het geheel 30 minuten op 170 graden in de oven.
Tot slot: decoreer het gerecht met parmaham in julienne reepjes gesneden en serveer.
Eet smakelijk!
Recept van chef Nicola Ferrari, leraar op de hotel management school van Ferrara in Italië. Meer recepten met parmaham vind je op www.prosciuttodiparma.com.