Placeholder

Recept voor ontbijt met gele kiwi

Morgen ontbijt je met dit heerlijke ontbijtje.

Ingrediënten voor 2 personen
– 4 Zespri Sungold kiwi's
– 2 eetlepels geleisuiker
– 1 eetlepel water
– 1 zoete aardappel
– 250 gram havervlokken
– 250 gram magere kwark
– Handje blauwe bessen
– Honing naar smaak

Eventuele voorbereiding
Schil 2 gele kiwi's en snijd ze in dunne plakjes. Leg de kiwiplakjes op een ovenplaat en laat ze 6 uur op 80 graden in de oven drogen. Laat ze afkoelen en snijd ze in sliertjes.

Aan de slag
1. schil 2 gele kiwi's en snijd ze in blokjes.
2. Verwarm een pan en schep er twee eetlepels geleisuiker in. Wacht tot het lichtbruin wordt en voeg de kiwi en 2 eetlepels water toe. Kook het 2 minuten en blijf roeren totdat het een compote wordt.
3. Schil de zoete aardappel en schil of rasp hem zo fijn mogelijk. Blancheer de zoete aardappel in een pan met kokend water. Spoel ze daarna af met ijskoud water en laat de zoete aardappel uitlekken.
5. Schep de kwark in kommetjes en roer de havervlokken erdoorheen. Voeg een paar blauwe bessen toe, gevolgd door compote van gele kiwi en garneer met de gedroogde kiwi en zoete aardappel. Je kunt het eventueel wat zoeter maken met honing.