Recept voor Key Lime Pie
24 november 2017
Patisserie komt niet alleen uit Frankrijk, deze friszure taart vindt zijn oorsprong in Amerika.
Bodem
- 150 g boter
- 300 g koekkruim
Limoenmengsel
- 4 limoenen
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 60 g eigeel
- 300 ml slagroom
Meringue
- 250 g suiker
- 100 g eiwit
Extra nodig
- taartvorm
- bakplaat
- bakpapier
- keukenmachine (optioneel)
- crème brûleebrander
Bodem
Verwarm de oven voor op 160 °C. Smelt de boter. Voeg deze toe aan het koekkruim en meng tot een plakkende massa ontstaat. Druk een laagje van een halve centimeter dik in de taartvorm.
Limoenmengsel
Rasp de schil van de limoenen en pers de vruchten uit. Meng de rasp en het sap zorgvuldig met de overige ingrediënten in een kom en giet het mengsel in de koekbodem. Bak de pie circa 15 minuten in de voorverwarmde oven, zonder hem bruin te laten worden. Laat afkoelen.
Meringue
Verwarm de oven voor op 100 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier. Los de suiker op in het eiwit en klop het mengsel luchtig, bijvoorbeeld met behulp van een keukenmachine. Maak kleine schuimpjes op de bakplaat. Gaar de meringue circa 40 minuten in de oven. De meringue is gaar wanneer de onderkant niet meer aan het bakpapier blijft plakken. Hoe groter de meringues, hoe langer ze in de oven moeten. Verdeel de meringues over de Key lime pie en bruleer ze naar wens.
Eet smakelijk!
De Brabander Bakt
Dit recept komt uit het nieuwe boek van Hidde de Brabander. In De Brabander Bakt deelt hij zijn kennis en recepten. De Brabander Bakt is vanaf 23 november te koop (€20 via Bol.com).
Tekst en beeld: De Brabander Bakt