Recept voor ijsjes met likeur

Recept voor ijsjes met likeur

Altijd tijd voor ijs, maar nu de temperaturen stijgen al helemaal.

Ingrediënten voor 6 ijsjes

  • 240 ml passievruchtensap
  • 250 ml water
  • 125 gr suiker
  • 60 ml licor 43
  • 1 sinaasappel
  • 6-8 verse passievruchten
  • Muntblaadjes (optioneel)

Verder nodig

  • IJsvormpjes
  • Houten roerstaaf/stokjes

Bereiding
Doe het water in een steelpan en breng het aan de kook. Voeg de suiker toe en roer tot alle suiker is opgelost. Haal de plan van het vuur en laat de siroop afkoelen. Voeg het passievruchtensap en de verse passievruchten toe. Voeg vervolgens Licor 43 toe en roer nogmaals. Steek de stokjes in de ijsvormpjes en giet de vloeistof in de vormpjes. Plaats een dun schijfje sinaasappel in de vorm, en voeg munt toe. Zet de vormpjes in de diepvriezer en laat ze in 6 tot 8 uur goed bevriezen.

Tip: Wil je de ijsjes bewaren in de vriezer? Wikkel er bakpapiar omheen.

Recept: Licor 43 | Beeld: Shutterstock