Placeholder

Recept voor grootmoeders appeltaart

Royal Green heeft nu ook kokosbloesemsuiker in het assortiment. Wat kun je daar eigenlijk mee? Bakken bijvoorbeeld! Zoals een heerlijke appeltaart.

De ingrediënten
Voor 8 personen
– 400 gram zelfrijzend bakmeel
– 180 gram kokosolie
– 180 gram kokosbloesemsuiker
– 1 ei, losgeklopt
– 1 kilo stevige appels
– 1 eetlepel citroensap
– 1 theelepel kaneel
– 1 theelepel citroenrasp
– 1 eetlepel custardpoeder
– Mespuntje zout
– Optioneel: 100 tot 150 gram gedroogd fruit en/of 50 tot 100 gram walnoten.

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden, of 160 graden voor een hete lucht oven.

Stap 2
Snijd de appels in stukjes van gelijke grootte en doe ze in een kom met de citroensap en kaneel. Voeg eventueel het gedroogde fruit en de walnoten hieraan toe.

Stap 3
Vet een springvorm in met wat kokosolie. Verkruimel de koude kokosolie in een grote kom. Voeg de kokosbloesemsuiker, citroenrasp, zout en twee eetlepels van het ei toe. Meng het met een mixer tot het een egale massa is geworden. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het mengsel en meng het goed door.

Stap 4
Als het geheel te droog is, kun je eventueel een eetlepel water toevoegen. Rol het deeg uit en zorg dat je ongeveer een kwart overhoudt om deegreepjes bovenop je taart te maken. Bekleed de onderkant en de zijkanten van de springvorm met het deeg.

Stap 5
Prik een paar gaatjes in de bodem en bestrooi met de custardpoeder. Schik de appelstukjes netjes in de vorm en bedek de appeltaart kruislings met de deegreepjes. Bestrijk het met de rest van het losgeklopte ei.

Stap 6
Bak de taart in ongeveer een uur goudbruin.

Eet smakelijk!

Recept: Royal Green | Beeld: Shutterstock