Placeholder

Recept voor geroosterde paprikasoep

Soep is ook makkelijk mee te nemen als lunch.

Ingrediënten voor 4 personen
2 Rode paprika’s
2 Gele paprika’s
1 Rode ui
1 Teen knoflook
Handje basilicum
1 Liter groentebouillon van een bio-blokje
Olijfolie
Zeezout en peper
Optioneel: 150 gram volkoren lettervermicelli

Zo maak je de soep
Prik een paar gaatjes in de paprika’s en leg ze op een bakplaat in de oven. Rooster ongeveer 25 minuten op 200 graden. Doe in een plastic zak, knoop dicht en laat zo afkoelen. Pel hierna de schil van de paprika’s, dat gaat nu heel makkelijk.

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en doe de ui en knoflook erbij. Fruit een minuut of 3 en voeg daarna de paprika toe. Bak nog 2 minuten mee en blus af met de groentebouillon.

Laat 10 minuten zachtjes koken, voeg de basilicum toe en pureer met je staafmixer of blender tot een mooie gladde soep. Voeg eventueel de lettervermicelli toe en kook nog een paar minuten mee.

Dit is een recept van Claire van den Heuvel voor www.tijdvoorpaprika.nl.