Placeholder

Recept voor gegrilde honingperziken

Een bijgerecht met gegrilde perzik, ham, marsalawijn en rozijnen.

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Recept voor 4 personen

Ingrediënten

  • 20 ml marsalawijn
  • 80 g rozijnen
  • 8 plakken ham, ongeveer een halve centimeter dik
  • 1 rozemarijntakje
  • 1 pot Delizia de miele con frutta secca
  • 8 halve perziken uit blik
  • Zeezout
  • Zwarte peper

Aan de slag

  1. Week de rozijnen ongeveer een kwartiertje in de marsalawijn.
  2. Verwarm een grillpan op middelhoog vuur en gril de plakken ham zodat er een mooi ruitjespatroon ontstaat. Leg de hamplakken daarna op een schaal.
  3. Tijd voor de perziken. Gril deze aan beide kanten tot ze bruin beginnen te kleuren en voeg daarna de Delizia di miele con frutta secca toe. Wacht tot de honing kristalliseert en zet daarna het vuur uit. Blus de boel af met de rozijnen en de marsalawijn.
  4. Hak de rozemarijnblaadjes fijn. Zet het vuur weer aan, voeg de rozemarijnblaadjes aan het mengsel toe en laat inkoken tot er een stroperig sausje ontstaat.
  5. Leg de gegrilde ham en de zoete honingperziken op een bord. Giet de saus er overheen en breng het gerecht verder op smaak met wat zeezout en zwarte peper.

Eet smakelijk!

Recept en beeld: Oil & Vinegar