Recept voor gegrilde ananas met kokosijs
Tekst: Redactie Santé
11 mei 2018
Zet jij de barbecue aan tijdens de zonnige dagen? Dit toetje bereid je op de barbecue, maar je kunt ook een grillpan gebruiken.
Ingrediënten
- 1 ananas
- 1 el rozepeperkorrels
- 6 el Chutney Mango & Spices
- 1 kaneelstokje
- 4 el passievruchtazijn
- 4 bollen (kokos)ijs
- 1 blikje (33 cl) ginger beer (gemberbier)
Bereiding
- Verwarm je barbecue of grillpan tot ongeveer 180 °C.
- Snijd de ananas in schijven van ongeveer 1 cm dik. Grill de schijven tot er mooie streepjes op zitten en draai ze op zo’n manier dat er een ruitjespatroon ontstaat.
- Breng het gemberbier aan de kook in een pannetje met het kaneelstokje, rozepeperkorrels en de passievruchtazijn. Laat het mengsel inkoken tot je ongeveer 1/3 overhoudt.
- Serveer elke schijf ananas met een flinke eetlepel mangochutney, schenk er wat van je zelfgemaakte gembersiroop overheen en om het feest compleet te maken: schep er een flinke bol kokosijs naast.
Serveertip: dit toetje gaat goed samen met een blikje ginger beer.
Recept en beeld: Oil & Vinegar
Meer van Santé