Recept voor een zoete aardappel-brownie

Recept voor een zoete aardappel-brownie

De kinderen merken niet dat deze brownie vooral uit gezonde ingrediënten bestaat.

Ingrediënten voor een brownie in een kleine ovenschaal
2 zoete aardappels
100 gram dadels, zonder pit
75 gram amandelmeel
4 eetlepels rauwe cacao
2 eetlepels agavesiroop
Vanille-extract
Een beetje geraspte kokos
Een zakje bakpoeder
Klein snufje zout
Eventueel kun je noten toevoegen

Zo maak je de brownie

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de zoete aardappels en kook ze ongeveer 25 minuten tot ze zacht zijn. Zet de zoete aardappels daarna in koud water om ze te laten afkoelen.

2. Pureer de dadels tot het een pasta wordt.

3. Pureer de zoete aardappels. Voeg de dadels, 2 eetlepels agavesiroop en 4 eetlepels rauwe cacao toe en mix alles goed.

4. Meng in een andere kom 75 gram amandelmeel met een zakje bakpoeder, vanillesuiker, geraspte kokos naar smaak en een snufje zout.

5. Voeg steeds een beetje van je amandelmeel toe aan het zoete aardappel-mengsel. Blijf mixen tot het mengsel egaal is.

6. Leg bakpapier in de ovenschaal en verdeel het chocolademengsel erin. Strijk het blad en bak de brownie ongeveer 30 minuten op 180 graden.

Eet smakelijk!

Beeld: Shutterstock