Placeholder

Recept voor dulse met tuinbonen

In het meinummer van Santé kun je alles lezen over de foodtrends. Eén van die trends is zeewier, het wordt tegenwoordig steeds meer gegeten. Geen idee wat je ermee moet maken? Probeer dit zeewierrecept uit het boek Groente uit zee van Lisette Kreischer eens.

Serveer de dulse met tuinbonen bij een lichte pasta, een groene salade of verdubbel de hoeveelheid en serveer met gepureerde aardappelen als stamppot.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 50 g verse dulse (zeewier)
  • olijfolie
  • 2 sjalotjes, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gepeld en fijngehakt
  • 300 g verse tuinbonen, gedopt
  • 1 el verse tijm
  • sap van 1/4 citroen
  • 200 ml soja-, haver- of rijstroom
  • 3 el kappertjes op zuur, optioneel
  • 12 verse salieblaadjes
  • fijn zeezout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze
•    Was de dulse goed schoon en zorg dat het eventuele pekelzout is afgewassen. Dep hierna droog en knip in stukken.
•    Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan. Fruit hierin de sjalotjes ongeveer 3 minuten tot ze goudbruin zijn. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut. Voeg vervolgens de tuinbonen, dulse en tijm toe en bak al roerend ongeveer 2 minuten. Blus af met het citroensap en de sojaroom. Laat ongeveer 5 minuten op zacht vuur met een deksel half op de pan sudderen, zodat de tuinbonen gaar worden.
•    Schep ondertussen de kappertjes uit het potje en dep droog met keukenpapier. Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan. Voeg de kappertjes toe aan de hete olie (pas op voor spetteren) en vervolgens de salieblaadjes en bak tot de kappertjes krokant zijn en de blaadjes salie knapperig.
•    Serveer het tuinbonen-dulsemengsel met de gebakken kappertjes en salieblaadjes en maak af met een snufje zeezout en wat zwarte peper.

Recept: Groente uit zee, Lisette Kreischer (€24,99 via AKO).

Fotografie: Lisette Kreischer | Styling: Roos Rutjes