Recept voor doperwten-venkelsoep met zalm en dille

Deze lichte soep geeft je alvast een lentegevoel. Heerlijk als voorgerecht.

Ingrediënten
voor ca. 1600 ml / 6 personen

  • Bak & Braad Olijfolie
  • 1 prei
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 1 venkelknol
  • 150 g doperwten (vriezer)
  • bosje dille, 1 takje ter garnering
  • 1 L groentebouillon
  • 1 el + 2 tl Dill Lemon Mustard (dille citroenmosterd)
  • 1 el Chardonnay Wine Vinegar (witte wijnazijn)
  •  150 g zalmsnippers
  • 100 ml slagroom

Ingrediënten Grissini

  • 12 Grissini al Romarino (rozemarijn grissini’s)
  • 250 g gerookte zalm
  • Ginger Mustard (gembermosterd)

Bereiding
Snijd de groentes fijn en was ze. Doe een scheut Bak & Braad Olijfolie in een pan. Bak hierin eerst de prei, voeg dan de knoflook en venkel toe. Smoor even en voeg dan 1 el Dill Lemon Mustard, 100 g doperwten en dille toe. Smoor nog enkele minuten en giet dan de bouillon erbij. Breng het geheel aan de kook voor ten minste 15 minuten en de groenten gaar zijn. Pureer met de staafmixer en maak op smaak af met de Chardonnay Wine Vinegar. Voeg na het pureren de doperwten en gerookte zalmsnippers aan de soep toe. Klop de slagroom stijf en meng dit met 2 tl Dill Lemon Mustard. Garneer de soep met de room en takje dille.

Smeer elke Grissini al Romarino in met een lepeltje Ginger Mustard en omwikkel met de gerookte zalm.

Recept en beeld: Oil & Vinegar. Kijk op de website voor meer inspiratie en de producten van Oil & Vinegar.