Placeholder

Recept voor club sandwich met zalm

Staat er dit weekend een paasbrunch op de planning? Zet een club sandwich met zalm op tafel.

Deze frisse sandwich van dikke sneden gegrild wit brood met gerookte zalm, in frambozenazijn ingelegde rode ui en zelfgemaakte avocadospread zal vast in de smaak vallen.

Ingrediënten

Bereidingswijze
Snijd de rode ui in dunne plakken en marineer ongeveer 15 minuten in Frambozen Azijn.
Verwijder het vruchtvlees van de avocado en prak het samen met de Olio di Oliva Peperoncino en het sap van de limoen. Roer door en breng op smaak met peper en zout. Snijd de komkommer en het hardgekookte ei in schijfjes. Rooster het brood in een grillpan met een eetlepel Bak- & Braad Olijfolie per snee. Laat iets afkoelen voordat je de sandwich gaat maken.

Leg veldsla op een snee brood en leg hier de plakken komkommer op. Smeer er een eetlepel Club Sandwich Sauce op, leg de schijfjes ei erop en smeer er dan nog een eetlepel Club Sandwich Sauce op. Leg daar een tweede snee brood op en smeer die in met de geprakte avocado. Leg daar een beetje veldsla en de plakken gerookte zalm op en doe daar de rode ui op. Besmeer die met een eetlepel Club Sandwich Sauce en voeg peper en zout toe naar smaak. Leg de derde en laatste snee brood bovenop. Snij de sandwich in tweeën en hou bij elkaar met een prikker.

Eet smakelijk!

Recept en beeld: Oil & Vinegar

Fun fact: wanneer mag iets een Club Sandwich heten?
De Club Sandwich is ergens in de 19e eeuw in de Verenigde Staten ontstaan, maar waar en wanneer precies, is niet duidelijk. Wellicht werd hij voor het eerst geserveerd in the Union Club in New York, maar er zijn ook bronnen die claimen dat hij is uitgevonden in een gokclub in Saratoga Springs, ook in New York. De Club Sandwich werd snel populair en was aan het einde van de negentiende eeuw al op menukaarten door heel de Verenigde Staten te vinden. Een Club Sandwich bestaat traditioneel uit drie, soms vier, sneetjes licht geroosterd brood, meestal casino-, toast-, of maisbrood. Hiertussen zitten twee lagen beleg: vlees (of vis, of vega) en sla (of een andere groente). Brood en beleg moeten absoluut vers zijn, en als het brood niet geroosterd is mag het geen Club Sandwich heten. De sandwich wordt diagonaal doorgesneden, soms zelfs tweemaal, zodat het twee of vier driehoekige broodjes worden. Die worden met prikkers bij elkaar gehouden en geserveerd met friet of chips.