Placeholder

Recept voor chutneyteefje met mango-appel

Een recept van de foodtruck De Wentelteefjes. Roos en Laura maken in hun truck niet alleen traditionele wentelteefjes, maar stellen ook bijzondere smaakcombinaties samen, zoals dit chutneyteefje met mango-appel.

Ingrediënten voor 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur + 1 uur wachttijd

  • 4 oudbakken plakken Fries suikerbrood  
  • 1 ei  
  • 250 ml melk  
  • kaneel  
  • 1 klontje boter  
  • 2 plakken jong belegen geitenkaas  
  • 1 el geroosterd amandelschaafsel  
  • 1 rode chilipeper, fijngesneden  
  • 1 el verse koriander  

Voor de chutney

  • 1 mango, in blokjes  
  • 1 appel, in blokjes  
  • 1 cm verse gemberwortel, geraspt  
  • 1 kaneelstokje  
  • 50 g rietsuiker
  • 1 el gemalen kokos
  • 15 g rozijnen  
  • 1 el gehakt amandelschaafsel   
  • 4 kardemompeulen, gekneusd  
  • ¼ tl chilipoeder  
  • 2 el wittewijnazijn  
  • Extra nodig: staafmixer

Aan de slag
Doe voor de chutney 60 ml water in een pan en voeg de mango, appel, gember en het kaneelstokje toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur onder af en toe roeren circa 10 minuten pruttelen.

Voeg de suiker, kokos, rozijnen en het amandelschaafsel toe en laat opnieuw op laag vuur onder af en toe roeren 10 minuten pruttelen, tot het goed dik is geworden. Voeg kardemom, chilipoeder en wittewijnazijn toe en breng alles op laag vuur aan de kook. Draai dan het vuur uit.

Pureer met een staafmixer een deel van de chutney, laat de rest grof. Laat 1 uur afkoelen.

Klop het ei los met de melk en de kaneel. Doop de plakken suikerbrood één voor één in het eimengsel en laat uitlekken op een rooster.

Smelt de boter in een koekenpan. Bak hierin de wentelteefjes aan beide kanten bruin. Ze zijn gaar wanneer je er met een vork op drukt en er geen vocht meer uitloopt.

Beleg de gebakken wentelteefjes elk met een halve plak geitenkaas en besmeer ze rijkelijk met de afgekoelde chutney. Bestrooi ze met geroosterd amandelschaafsel, rode chilipeper en koriander naar smaak.

Tip: wil je er liever een dessert van maken? Laat dan de geitenkaas, chilipeper en koriander weg en serveer het wentelteefje met Griekse yoghurt.

Benieuwd naar de succesrecepten van andere foodtrucks? Je vindt ze in het julinummer van Santé.

Tekst: Het Foodtruck Kookboek | Beeld: Simone van den Berg, Peter Lodder | Fotografie: Alexandra Schijf