Recept voor Caesar-brunchbrood

Recept voor Caesar-brunchbrood

Zet de bekende Caesarsalade eens op tafel in combinatie met knapperige bladerdeegbroodjes met spek.

Wist je dat…
De Caesarsalade is uit nood geboren. De Italiaanse chef-kok Caesar Cardini had niet genoeg voor al zijn restaurantgasten en voegde wat hij had bij elkaar in een salade.

Ingrediënten voor 6 personen

Aan de slag
1. Rol het croissantdeeg uit, snij in 6 driehoeken en leg deze op bakpapier.
2. Snij de kipfilet in stukken van 2 cm dik en marineer met de Smokey herb & spice mix.
3. Beleg elke plak deeg met een plak spek en een stuk kip. Rol het deeg op als een
croissant. Bak 15 minuten in een oven op 150 graden.
4. Kook in de tussentijd de eieren (zacht) en schil ze. Snij de sla, doe in een mengkom en
vermeng met de Caesar dressing.
5. Haal de 6 brunchbroodjes uit de oven en leg in stervorm op een plank, doe in het
midden van de broodjes de salade, de parmezaanse kaas, de gesneden eieren en de
zongedroogde tomaatjes.

Dit is een recept van Oil & Vinegar, autoriteit als het gaat om olijfolie en azijn. Kijk voor meer informatie op de website van Oil & Vinegar.

Tekst en Beeld: Oil & Vinegar