Placeholder

Recept voor bitterkoekjesparfait

Weet jij al welk toetje je op tafel zet tijdens de feestdagen? Misschien is deze bitterkoekjesparfait een goed idee.

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Wachttijd: 12 uur
Recept voor 6 personen

Ingrediënten

Aan de slag
Verkruimel de Amaretti. Liefst in ongelijke stukjes, want dit geeft de parfait een bite. Bewaar de kruimels in de vriezer. Klop de slagroom tot het iets steviger is dan yoghurtdikte en bewaar het in de koelkast.

Meng de eieren met de suiker en honing. Klop dit au bain marie op tot het lekker luchtig is. Haal van het vuur en klop het nóg een beetje luchtiger: tot het bijna wit van kleur is. Meng daarna voorzichtig de opgeklopte slagroom door het mengsel en voeg op het allerlaatste moment ook de verkruimelde amaretti toe, op een paar kruimels na. Deze kruimels houd je apart voor de garnering. Giet het mengsel in een bakblik en laat minimaal 12 uur opstijven in de vriezer.

Kook de Amaretto tot de alcohol verdampt is en voeg daarna de vijgenazijn toe. Snij de vijgen in kleine stukjes en laat ze meekoken tot ze zacht zijn. Laat daarna even afkoelen.

Snij de parfait in plakken en serveer op een bord. Versier elke plak met het vijgen-amarettomengsel en wat Pumpkin & Walnut Jam bovenop. Maak af met de overgebleven koekkruimels. 

Recept en beeld: Oil & Vinegar