Recept voor bietentaartjes met blauwe kaas
Tekst: Redactie Santé
27 augustus 2017
Altijd mooi met rode bietjes, maar een mix van rood, geel en chioggia (wit-roze) is nog leuker. En je haalt heel veel flinterdunne plakjes uit maar één bietje.
Ingrediënten voor een voorgerecht voor 4 personen
Bereiding: 10 minuten
Oventijd: 25 minuten
- 4 plakjes diepvriesbladerdeeg
- 2 à 3 kleine rauwe bietjes
- 40 g blauwe kaas
- 4 tl dijonmosterd
- 20 g walnoten
- ± 4 el vloeibare honing (knijpfles)
- 1 ei(dooier)
- paar takjes peterselie
- zout & peper uit de molen
Bereidingswijze
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Laat de plakjes bladerdeeg iets ontdooien op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Snij met een mesje de vier hoekjes eraf tot je een rondje overhoudt, of laat ze gewoon lekker vierkant, als je dat te veel gemuts vindt.
- Kwast een randje van 1 cm in met wat losgeklopt ei(dooier).
- Prik het deeg daar binnen een paar keer in met een vork en besmeer met een dun laagje mosterd.
- Schil de biet en snij met de kaasschaaf/dunschiller in flinterdunne plakjes. Verdeel in een waaier over het deeg.
- Bestrooi met de verbrokkelde blauwe kaas en walnoten plus flink wat peper uit de molen.
- Knijp over elk wat honing uit.
- Bak ze iets onder het midden van de oven in ± 25 minuten gaar en krokant. Check vooral even of de onderkant van het deeg gaar is.
- Garneer met wat peterselie.
- LEKKER MET: Een kleine groene salade erbij.
Eet smakelijk!
Dit recept komt uit het boek Slim zónder pakjes & zakjes van Karin Luiten, €24,99. Bestel jouw exemplaar alvast via AKO.nl.
Meer van Santé