Recept voor bietenravioli met ricotta-walnootvulling

Recept voor bietenravioli met ricotta-walnootvulling

Deze ravioli zorgt voor een kleurrijk bord.

Ingrediënten
Voor 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur, wachttijd: 1 uur

  • 400 g bloem van durumtarwe + wat extra
  • 4 eieren
  • 3 el rodebietensap
  • 1 el rodebietenpoeder
  • 50 g gorgonzola
  • 150 g ricotta
  • 2 eidooiers
  • 2 el vers witbroodkruim
  • 80 g walnoten
  • 30 g boter
  • fijngehakte peterselie, om te bestrooien
  • extra nodig: vershoudfolie, pastamachine, deegradertje of vierkante raviolisteker

Bereiding
Zeef de bloem met een snuf zout in een bergje op het werkvlak en druk een kuiltje in het midden. Klop de eieren los. Schenk het ei met het bietensap en -poeder in het kuiltje. Meng er vanuit het midden draaiend met je vingers of een vork steeds meer bloem door. Kneed goed door tot je een glad en soepel deeg hebt: voeg als het nodig is wat koud water of extra bloem toe. Vorm er een bal van en laat het deeg gewikkeld in vershoudfolie een uur rusten in de koelkast.

Prak de gorgonzola in een kom fijn met een vork. Meng met de uitgelekte ricotta, een eidooier en het verse paneermeel tot een smeuïge vulling. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Verdeel het pastadeeg in porties en rol ze op een bebloemd werkvlak of met hulp van een pastamachine uit tot lange lappen van 2 millimeter dikte. Leg steeds een lap op het werkvlak. Schep met een theelepel telkens bergjes vulling, zo groot als een hazelnoot, met wat tussenruimte in een rij op de lap. Roer de andere eidooier in een kommetje los met een lepel water. Kwast het deeg rond de vulling in met de dooier. Leg er een tweede lange deeglap aan en druk het stevig aan rond de vulling. Snijd met een deegradertje vierkante ravioli uit, of gebruik een raviolisteker. Ga zo door tot alle ingrediënten op zijn. Stuif wat bloem over de ravioli en laat nog even rusten.

Breng in een grote pan water aan de kook, voeg zout toe en draai het vuur iets lager. Kook de ravioli in 4-5 minuten beetgaar en giet af. Hak intussen de walnoten grof. Laat de boter in een grote hapjespan smelten. Schep voorzichtig om met de uitgelekte ravioli en de walnoten. Breng op smaak met peper en zout. Serveer in voorverwarmde diepe borden, bestrooid met peterselie.

Recept en beeld BeeldigBeeld/Stockfood