Recept voor aspergepunten met parmezaan & spiezen met pikante minimaïs

Recept voor aspergepunten met parmezaan & spiezen met pikante minimaïs

Wil je een origineel hapje op tafel zetten? Deze spiezen zijn lekker en staan leuk op tafel.

De laatste spies die je op de foto ziet zijn kokoswortels. Benieuwd hoe je die bereidt? Het recept vind je op pagina 95 in het februarinummer van Santé.

Recept voor aspergepunten met parmezaan

hapje voor 4 personen
30 minuten bereidingstijd

 
Ingrediënten

  • 12 groene asperges
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • extra nodig: 12 lange prikkers of satéstokjes

Bereidingswijze
Snijd de asperges schuin doormidden – de onderkanten worden in dit recept verder niet gebruikt. Kook de asperges in water met wat zout en de suiker in 10 minuten beetgaar. Klop een dressing van het citroensap, de olie, zout en peper. Giet de asperges af en laat ze schrikken onder de koude kraan. Dep de asperges droog en steek ze aan de prikkers. Leg ze op een plat bord en druppel de dressing erover. Laat 10 minuten marineren. Rasp de kaas fijn boven een tweede bord. Wentel de aspergespiesjes door de parmezaan tot ze rondom met een laagje bedekt zijn. Serveer direct.
 

Recept voor pikante minimaïs

hapje voor 4 personen
40 minuten bereidingstijd
 

Ingrediënten

  • 12 babymaïskolven
  • 40 gram cornflakes
  • 2 rode pepers
  • 60 gram paneermeel
  • 3 eieren
  • bloem om te bestuiven
  • olie om te frituren
  • extra nodig: 12 lange prikkers of satéstokjes

Bereidingswijze
Kook de maïskolfjes in 8-10 minuten gaar. Laat goed uitlekken. Stop de cornflakes in een plastic zakje, sluit het af en knijp de cornflakes tot kruimels. Verwijder de zaadjes en hak de rode pepers heel fijn. Meng in een kom het paneermeel met de rode peper en cornflakes.
Verhit de frituurolie in een frituurpan of wok. Klop de eieren met 3 lepels water en wat zout los in een diep bord. Strooi de bloem op een plat bord. Wentel de maïskolfjes door de bloem, schud het overtollige eraf. Wentel ze dan door het losgeklopt ei en druk de maïskolfjes stevig in het paneermeel. Frituur de gepaneerde maïskolfjes in porties goudbruin in de hete olie. Laat even uitlekken op keukenpapier en steek de maïskolfjes aan prikkers.

Beeld en recept: BeeldigBeeld/StockFood