Placeholder

Recept: vegetarische pollo tonato

Kerst betekent met de hele familie dineren. Het kan lastig zijn een gerecht op tafel te zetten wat in de smaak valt bij zowel vleeseters als vegetariërs. Deze variatie op de Italiaanse klassieker vitello tonato zal bij beide in de smaak vallen.

Veel mensen kennen de Italiaanse klassieker vitello tonato wel: kalfsvlees met een tonijnmayonaise. Er bestaat ook een variant met kip op: pollo tonato. Dit recept is een vegetarische variant daarop. Het gerecht is een combinatie van een vleesvervanger en een visvervanger. Een lekker hapje of tussengerecht.

Ingrediënten voor 4 personen
Bereidingstijd 30 minuten (zonder het maken van olijfpoeder)
1 bakje vegetarische kipstukjes
olijfolie om in te bakken
6 kerstomaatjes, gehalveerd
1 zakje rucola en/ of 1 bosje basilicum
pijnboompitjes, geroosterd (optioneel)
soepstengels
2 eetl. olijfolie (goede kwaliteit)
1 eetl. balsamicoazijn

Voor de mayonaise
150 gr tonyn van de Vegetarische Slager (andere 150 gr kun je in de vriezer laten)
3 eetl. (eivrije) mayonaise
1 eetl. kappertjes
2 eetl. citroensap
gemalen peper

Bereiding

  • Bak de vegetarische kipstukjes zachtjes in de olijfolie tot ze licht kleuren. Laat ze op kamertemperatuur komen.
  • Meng de ingrediënten voor de tonynmayonaise in een blender tot deze mooi glad is. Schep in het midden van het bord een paar volle lepels tonynmayonaise en smeer het met de bolle kant van de lepel wat uit. Je hebt dan een laagje van ongeveer 0,5 centimeter saus op het bord. Laat de randen van het bord vrij.
  • Verdeel de vegetarische kipstukjes, de tomaatjes en de blaadjes rucola of basilicum (scheur grote blaadjes met de hand klein) over de tonynsaus. Voeg daar eventueel de pijnboompitjes aan toe. Druppel wat olijfolie en balsamicoazijn langs de rand van het gerecht. Het mooiste effect krijg je door eerst de olijfolie langs het gerecht te gieten en dan de azijn in de olijfolie te druppelen.
  • Zet op het midden van de tafel een glas met soepstengels.
  • Maak het gerecht eventueel af met olijfpoeder. Bekijk hier het recept voor olijfpoeder.

Eet smakelijk!

Bron: Flexitarier.nl