Recept voor vegan gevulde speculaas
26 november 2016
Duik de keuken in om deze gezondere en vegan versie van gevulde speculaas te maken.
Voor de vulling
- 100 gram amandelmeel
- 120 gram dadels
- Halve citroenschil
Voor de koek
- 200 gram volkoren speltmeel
- 100 gram kokosolie
- 80 gram kokosbloesemsuiker
- 3 eetlepels speculaaskruiden
- 25 milliliter amandelmelk
- 1 theelepel bakpoeder
- Een handje witte amandelen
Zo maak je de vegan speculaas met amandelspijs
- Mix de ingrediënten voor de vulling in een blender of keukenmachine tot een plakkerige massa. Kneed er deeg van en leg het in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix meel, kruiden, suiker en bakpoeder in een kom. Blend de amandelmelk met de kokosolie en voeg dit bij de droge mix. Kneed er een deegbal van en leg hem 10 minuten in de koelkast.
- Verdeel de bal in twee plakken. Leg een deel op een bakplaat, bestrijk met spijs en dek af met een tweede laag. Leg wat amandelen op de bovenkant en bak het speculaas een half uurtje in de oven.
Dit recept komt uit onze nieuwtjes-rubriek in het decembernummer van Santé.