Placeholder

Recept: Smoothie bowl van The Happiness Café

Linsey studeerde Financial Management, vond een baan in de marketing, maar besloot dat vorig jaar op te geven. Ze ging terug naar haar geboortestad Eindhoven en opent daar volgende maand de deuren van The Happiness Café. Hier geeft ze als voorproefje alvast één van de recepten van het menu weg.

Linsey: 'Bij The Happiness Café werken we met 100% natuurlijke producten, dus geen e-nummers, geur-, kleur-, of smaakstoffen, maar eerlijke en pure producten, voornamelijk geteeld op biologische boerderijen. Het motto is dan ook: Home Of Healthy Living; we creëren een ‘tweede’ thuis, waar iedereen welkom is: of je nu allergieën hebt, een bepaald dieet volgt of gewoon een passie hebt voor pure, eerlijke en gezonde producten.

Mijn doel is om mensen te laten zien dat gezond eten helemaal niet saai of 'niet lekker' hoeft te zijn. Bij The Happiness Café volgen we de trends in onder andere New York, Hong Kong & Bali op de voet, om zo de meest lekkere gerechten naar Nederland te halen. Op ons ontbijt-menu kaart staan daarom naast chia-pudding en een kom klassieke havermoutpap ook de zogenaamde ’smoothie bowls’. Smoothie bowls zijn nog relatief onbekend in Nederland, terwijl ze super lekker & voedzaam zijn én dus eigenlijk te lekker om voor onszelf te houden!

Wat is een smoothie bowl?
Heel simpel! Een smoothie, maar dan in een kom. Je krijgt nog steeds dezelfde vitaminen & mineralen binnen, maar doordat je nu ‘kauwt’ kunnen de enzymen in je mond beter hun werk doen en is je lichaam beter in staat om voedingsstoffen op te nemen. Bovendien kun je je smoothie bowl decoreren met jouw favoriete toppings: van biologische muesli tot noten, kokossnippers en chocolate chunks.

Eén van onze smoothie bowls is de ‘Raw Chocolate & Nuts Bowl’. Gemaakt van 100% natuurlijke ingrediënten, suitable for veganisten en lekker op elk moment van de dag!

Wat heb je nodig?

  • 1/4e kopje hazelnoten, 30 minuten (of langer) geweekt in water
  • 1 bevroren bio banaan
  • 2 eetlepels rauwe cacao
  • 3/4e kopje amandelmelk (of andere melk naar keuze)
  • 4 medjool dadels, ontpit
  • 2 eetlepels hennep-proteinepoedder (als je veganistisch eet, anders kan proteïnepoeder gemaakt van whey ook)

Aan de slag
Voeg alle ingredienten samen in een powerblender of keukenmachine en blend tot er een romige, zachte massa ontstaat. Garneer je bowl met toppings naar keuze, zoals bijvoorbeeld rauwe cacao en kokossnippers.'

Benieuwd wanneer Linsey's hotspot opent? Houd de website en Facebookpagina van The Happiness Café in de gaten.

Meer inspiratie nodig voor een smoothiebowl? >>