Placeholder

Recept: sandwich met geroosterde groenten en basilicum

Advertorial – Een lekkere lunch gaat er altijd in, maar we hebben niet altijd zin en tijd om lang in de keuken te gaan staan. Deze sandwich met geroosterde groenten en basilicum heb je zo gemaakt.

Voor de sandwiches hebben wij de nieuwe Becel gebruikt, die 100% plantaardig is. Kiezen voor plantaardig is een geweldige manier om lekker te eten, goed voor jezelf te zorgen en het is ook nog eens beter voor onze aarde. Een verschuiving naar plantaardige voeding helpt onder andere mee aan een lagere uitstoot van broeikasgassen. Mooi meegenomen toch? Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 2 el pijnboompitten
  • Een paar blaadjes verse basilicum
  • Becel 100% plantaardig
  • 6 sneetjes brood
  • Olijfolie
  • Grillpan of ovenschaal

Aan de slag

  1. Snijd de courgette en aubergine met een kaasschaaf in de lengte in dunne plakken. Snijd de paprika in de lengte in reepjes.
  2. Besprenkel de groenten met wat olijfolie en grill ze in een grillpan of in de oven.
  3. Bak ondertussen de pijnboompitten in een koekenpan goudbruin.
  4. Besmeer de boterhammen met een laagje Becel 100% plantaardig (ook geschikt voor vegans!).
  5. Leg op twee boterhammen de geroosterde plakjes courgette en aubergine. Doe er wat basilicum en pijnboompitten op. Leg op de andere boterham de geroosterde paprika, basilicum en pijnboompitten en stapel de drie boterhammen op elkaar Snijd daarna diagonaal doormidden.

Ben je benieuwd naar meer recepten met Becel 100% plantaardig? Doe inspiratie op.