Placeholder

Recept: pitta met falafel

In Santé’s decembernummer (nu overal te koop!) vind je meer smakelijke recepten dan we kwijt konden. Dit recept van de pitta met falafel van pagina 67 wilden we je niet onthouden:

Pitta met falafel

Ingrediënten (6 personen)
– 1 blik kikkererwten (400 g), uitgelekt
– 1 rode ui, in grove stukken
– 1 teen knoflook, fijngehakt
– 3 el tahin (sesampasta)
– 1 ei, geslagen
– 100 g kruimels van vers witbrood
– 2 el verse koriander
– 1 tl gemalen komijn
– 1/2 tl zout
– 6 flinke pittabroodjes
– little gem, in reepjes gescheurd
– 12 cherrytomaatjes, gehalveerd
– 1/2 komkommer, in plakjes
– evt. humus
– cayennepeper ofpaprika

Bereiding
Verwarm de ovenvoor op 180ºC (stand 4). Vermeng voor de falafel de kikkererwten met de ui en knoflook. Voeg tahin, ei, broodkruimels, koriander, komijn en zout toe en vermeng goed. Rol er 18 balletjes van en bak ze in de oven op bakpapier in 15-20 minuten goudbruin. Rooster de pittabroodjes, laat ze afkoelen en vul ze met de sla, tomaat en komkommer. Voeg aan elk broodje 3 balletjes falafel toe en doe er (eventueel) wat humus op. Maak af met cayennepeper of paprika.

Het is weer kouder buiten: stamppottijd! >