Placeholder

Recept: peanut brittle

In Amerika is het vandaag Peanut Brittle Day. Wil je zelf peanut brittle maken? Wij delen het recept voor de pindarotsjes die in Amerika en Canada bij veel mensen een jeugdsentiment oproepen.

Ingrediënten

  • 1,5 theelepel baking soda
  • 1 theelepel water
  • 1 theelepel vanille
  • 300 gram suiker
  • 240 ml. water
  • 240 ml. light corn syrup
  • 3 eetlepels boter
  • 400 gram ongeroosterde pinda's
  • Extra: thermometer

Zo maak je peanut brittle

  • Meet en weeg alle ingrediënten af, het is namelijk belangrijk dat je snel werkt. Vet een bakplaat in.
  • Mix baking soda, water en vanille.
  • Mix de suiker, het water en de corn syrup in een sauspannetje. Blijf roeren en laat het mengels koken tot het een temperatuur van 120 graden heeft bereikt.
  • Roer de boter en pinda's erdoorheen. Pas op dat het niet verband. Blijf roeren en verwarm het mengsel totdat het een temperatuur van 150 graden heeft. Haal het daarna snel van het vuur en meng het mengsel van baking soda, water en vanille erdoorheen.
  • Giet het beslag op de ingevette bakplaat en laat het minstens een uur afkoelen. Daarna kun je je peanut brittle in stukken breken en opeten.

Beeld: Shutterstock | Recept: Betty Crocker