Placeholder

Recept: patates frites met piri piri

Frietjes zijn een heerlijk bijgerecht. Bereid ze eens op een andere manier met dit recept voor patates frites met piri piri. Smullen!

Bijgerecht – 4 personen – 30 min

Ingrediënten
– 15 el of 200 ml.   
– 3 el rub Portuguese (Oil & Vinegar)
– 5 el mix for roasted potatoes French style (Franse aardappelkruiden Oil & Vinegar)
– 500 g zoete aardappel (oranje)
– 500 g vastkokende aardappel
– 4 bosuien

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Neem 2 schalen en verdeel hierover de druivenpitolie. Meng in de ene schaal de olie met de rub Portuguese en in de andere schaal met de Franse aardappelkruiden. Schil de zoete aardappel en was deze. Was de andere aardappelen met schil. Snijd de aardappelen in gelijke frieten. Maak de bosuien schoon en snijd deze in grove stukken. Meng de zoete aardappel en de helft van de bosui met het rub Portugese mengsel. De overige aardappelen en bosui mengen met het Franse aardappelkruidenmengsel.
Verhit 2 grote pannen en bak de 2 aardappelmengsels elk in een eigen pan in 5 min. krokant en bruin. Stort de frieten vervolgens op twee bakplaten met bakpapier. Bak ze nog 10 minuten in de oven.

Bron: www.oilvinegar.com