Recept: Ovenchips van zoete aardappel met venkelremoulade
22 november 2015
Met zoete aardappel kun je veel meer dan alleen soep, puree of patat maken. Wij delen verrassende recepten met de bataat in de hoofdrol.
Ingrediënten voor 4 personen
400 g zoete aardappel
50 ml olijfolie
1 teen knoflook
250 ml crème fraîche
30 g verse mierikswortel
1-2 tl mosterdzaad
50 g mayonaise
50 ml slagroom
250 g venkel
Hlave tl citroensap
150 g halve walnoten
100 g waterkers
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil en was de zoete aardappels, snij ze in dunne plakken. Bestrijk de plakjes met olijfolie en leg ze op een bakplaat. Rooster de aardappels in 15-20 minuten goudbruin. Keer ze halverwege en bestrijk ze zonodig met wat extra olie. Bestrooi de chips direct uit de oven met zout en peper.
Pers de knoflook uit boven de crème fraîche. Schil en rasp er de mierikswortel boven. Rooster het mosterdzaad kort in een droge koekenpan. Snij de venkel in fijne reepjes. Roer de mierikswortel, het mosterdzaad, de mayonaise, de slagroom en de venkel door de crème fraîche. Breng op smaak met het citroensap, zout en peper. Rooster ook de walnoten kort in een droge koekenpan.
Verdeel de zoete aardappelchips met de venkelsalade en de waterkers over de borden. Bestooi met de walnoten en serveer direct.
Eet smakelijk!
Bekijk alle zoete aardappelrecepten vanaf pagina 84 in Santé.
Recept en beeld: Beeldigbeeld/Stockfood