Recept voor kruiden- en groentechips met krokante aardappelkoekjes
23 april 2016
Deze kruiden- en groentechips met krokante aardappelkoekjes zijn leuk om op tafel te zetten tijdens een borrel.
Snack voor 4 personen
1 uur bereidingstijd + 30 minuten wachttijd
Ingrediënten
- 1 rode biet
- 1 stuk knolselderij
- 1 peterseliewortel
- bloem, om te bestuiven
- olie om te frituren
- 2 takjes basilicum
- 2 takjes peterselie
- 2 takjes selderij
- 2 vastkokende aardappels
- olie, om te bakken
- extra nodig: frituurpan of bakpapier
Aan de slag
- Boen de biet, knolselderij en peterseliewortel schoon. Snijd of schaaf de groenten in flinterdunne plakjes. Strooi wat bloem op een bord en haal de plakjes groente erdoor.
- Verhit de olie tot 170°C. Frituur de plakjes per handvol 20-30 seconden. Schep ze met een schuimspaan op een laag keukenpapier. Laat uitlekken en knapperig worden. Bestrooi met wat zout.
- Pluk de blaadjes van de kruiden. Wentel ze door de bloem en frituur ze 10 seconden Laat ook uitlekken op keukenpapier. Schil de aardappels en schaaf ze in flinterdunne reepjes. Strooi er wat zout en (witte) peper over.
- Verhit telkens wat olie in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep er een paar kleine porties aardappel in en druk plat. Leg er een stuk bakpapier op, en daarop een zwaar deksel. Bak de aardappelkoekjes zo op matig vuur in 3-4 min. goudbruin. Keer ze heel voorzichtig en bak in 2-3 min. ook de andere kant.
Eet smakelijk!
Beeld en recept: BeeldigBeeld/StockFood
Lees ook
- Recept voor gedroogd fruit, chocolade- en suikercrisps
- Recept voor groentechips met deegbakjes en parmezaankoekjes
Bekijk de rest van de recepten voor groentechips vanaf pagina 86 in het meinummer van Santé.