Placeholder

Recept voor kipfiletreepjes met krieltjes, sperziebonen en bospaddenstoelenpesto

HelloFresh maakte een lijst met hun best gewaardeerde recepten in 2016. Op nummer één vind je dit gerecht met kip, krieltjes, sperziebonen en bospaddenstoelenpesto. Met dit recept maak je het gerecht ook gewoon klaar als je geen HelloFresh-box thuis ontvangt.

HelloFresh: 'De kipfiletreepjes die je in dit recept gaat bakken werden door onze slager voor jou gekruid met kruiden als oregano, peterselie en paprika. Deze smaken passen goed bij de knapperige sperzieboontjes en de krieltjes. De bodpaddenstoelenpesto is een speciaal product waarmee jij dit gerecht dat tikkeltje anders maakt.'

Ingrediënten per persoon

 • 250 gram krieltjes
 • 100 gram gekruide kipfiletreepjes (zie hierboven welke kruiden HelloFresh gebruikt)
 • Halve eetlepel olijfolie
 • 200 gram sperziebonen
 • 40 gram bospaddenstoelenpesto
 • Halve theelepel zwarte balsamicoazijn
 • Peper en zout naar smaak

Aan de slag

 

 1. Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de krieltjes. Snijd grote krieltjes in kwarten en kleine krieltjes doormidden en kook 12 – 15 minuten in de pan met deksel.
 2. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de bonen in 2 gelijke stukken. Voeg de sperziebonen na 5 minuten toe aan de pan met deksel en kook mee. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
 3. Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de gekruide kipfiletreepjes in 5 minuten op middelhoog vuur goudbruin.
 4. Meng de krieltjes, de sperziebonen en de gekruide kipfiletreepjes in een saladekom. Voeg de bospaddenstoelenpesto en zwarte balsamicoazijn toe en breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel het gerecht over de borden.

Eet smakelijk!

Dit is een recept van HelloFresh. Voor meer informatie over de boxen of om te bestellen, kun je terecht op de website van HelloFresh.