Placeholder

Recept: Kikkererwten Boost Salade

Een heerlijk recept van Willemijn en Liselotte van BeBio: Wij zijn dol op alles met kikkererwten en niet alleen omdat het gezond is, maar ook omdat het gemakkelijk, voedzaam en lekker is. Je kunt er natuurlijk hummus mee maken, maar je kunt nog veel meer met kikkererwten. Hier daarom een recept wat erg gezond is door de goede combinatie van eiwitten, granen, mineralen en goede vetten.

Kikkererwten bevatten veel mineralen en antioxidanten. Daarnaast zitten er veel vezels en proteïnen in waardoor het bijvoorbeeld goed is na het sporten. Het bevat weinig calorieën dus een goede optie voor een dag waarin je even wil opletten, de zogeheten balansdag.

Wij gebruiken biologische kikkererwten uit een glazen pot, maar je kunt ook gedroogde erwten wellen wanneer je meer tijd hebt. Hier ons eerste kikkererwten recept. Er volgen er meer!

Wat zijn de ingrediënten?

·         Kikkererwten (ongeveer een pot p.p.)
·         Quinoa (ongeveer 100 gram p.p.)
·         Broccoli
·         Cherrytomaatjes
·         Grof gehakte peterselie
·         2 eetlepels Mosterd
·         Scheut Olijfolie
·         1 uitgeperste Citroen
·         Peper en zout

Hoe maak je het?
1.    De quinoa bereiden zoals op de verpakking staat.
2.    Spoel de kikkererwten even af en warm ze in een paar minuten op.
3.    De broccoli even kort koken, zodat niet alle vitamines eruit gekookt zijn en meng deze samen met de kikkererwten in een kom door de quinoa.
4.    Halveer de cherrytomaatjes en schep deze samen met de peterselie ook er doorheen.
5.    Dit gerecht maak je op smaak door naar eigen smaak mosterd toe te voegen met daarnaast een flinke scheut olijfolie en uitgeperste citroen.
6.    De final touch is gemalen peper met een beetje zeezout!


Willemijn en Liselotte van BeBio bloggen iedere week op Sante.nl over een gezonde en bewuste levensstijl. Ze laten zien hoe leuk gezond leven kan zijn en dat een bewuste levensstijl voor iedereen binnen handbereik is.

Wil je meer tips van BeBio? Op hun BeBio.nl inspireren Willemijn en Liselotte je dagelijks met mooie foto’s, video’s en leuke content op het gebied van bewust leven. Naast hun dagelijkse blogs, buzz en healthy tips, vind je veel achtergrondinformatie en een online shop. Daarnaast kun je je eigen pagina bijhouden. Niet belerend, maar inspirerend! Benieuw geworden naar BeBio? Bezoek de website >>