Placeholder

Recept: Gebraden ossenhaas met cranberry-rode wijn saus

Morgen is het Thanksgiving, een dag die vaak gevierd wordt met gerechten met cranberrysaus, zoals deze heerlijke gebraden ossenhaas.

Bereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Aantal porties: 6

 

Ingrediënten
1 el olijfolie
900g ossenhaas
zout en peper
3 el boter
2 sjalotjes, fijn gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijn gesnipperd
240ml rode wijn
240ml Ocean Spray® Cranberry juice
180ml runderbouillon
1 tl verse tijm, gesneden
3-4 el Ocean Spray® Cranberry compote of de nieuwe Ocean Spray® Cranberry & Apple compote

Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 220°C. Vet het bakpapier in met een beetje olie. Verwarm de resterende olie in een grote braadpan tot deze heet is. Voeg de ossenhaas toe en bak 4 tot 6 minuten aan beide kanten. Zet het vuur eventueel wat lager als dat nodig is. Leg de ossenhaas op het bakpapier en bestrooi met zout en peper. Laat de braadpan, met de olie erin, staan voor later gebruik.

2. Braad de ossenhaas gedurende ongeveer 25-35 minuten of iets korter als je hem medium-rare wilt. Haal de ossenhaas uit de oven en laat het ongeveer 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.

3. Ondertussen doe je 1 tl boter in de braadpan en laat deze smelten op middelhoog vuur. Voeg de sjalotjes toe en bak deze gedurende ongeveer 1 minuut. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze 20 seconden. Voeg de wijn toe en zet het vuur hoger. Voeg vervolgens de Cranberry juice, de runderbouillon en tijm toe en kook dit 10 tot 15 minuten of totdat de saus iets dikker is. Zet het vuur op middelhoog en voeg de resterende boter toe aan de cranberrysaus tot je een dikkere saus krijgt. Zeef de saus en serveer deze met de gesneden ossenhaas.

Eet smakelijk!

Dit is een recept van Ocean Spray.