Placeholder

Recept: forel met amandelen

In december staan er bij veel mensen meer etentjes dan gemiddeld op de planning. De vraag is: wat maak je dit keer klaar? Forel met amandel in combinatie met een goede wijn is een heerlijke optie.

 

Ingrediënten
Voor 4 personen (bereiding 15 minuten)
4 forellen
zout, peper
4 eetlepels bloem
50 gram boter
2 eetlepels olie
70 gram geschaafde amandelen
citroensap
1 eetlepel fijngehakte peterselie   
 
Zo maak je het klaar
Wrijf de forellen in met zout en peper en rol ze door de bloem. Verwarm de olie en 20 gram boter in een anti-aanbakpan. Bak ze op middelhoog vuur in 8 à 10 minuten aan beide kanten goudbruin. Rooster in een droge koekenpan intussen de amandelen lichtbruin.

Leg de forellen op een schaal. Veeg de anti-aanbakpan schoon met keukenpapier en smelt er de rest (30 gram) van de boter in. Roer citroensap, peterselie en geroosterde amandelen erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de amandeljus over de forellen.
 
Wijntip
Klassiek is de combinatie van forel met een rijke Riesling d'Alsace. Neem voor deze feestmaaltijd een Riesling van Grand Cru-niveau.