Recept: Ferrero Rocher cupcakes

Hemels!

Ingrediënten
Porties: 10 cupcakes – Bereidingstijd: 40 minuten
 
Voor het maken van de cupcakes:
– 140 g gezeefde patentbloem
– 50 g ongezoete cacaopoeder
– 7 g bakpoeder
– 220 g kristalsuiker
– Snufje zout
– 1 ei op kamertemperatuur
– 60 ml halfvolle melk
– 60 ml zonnebloemolie
– 2 el vanille-extract
– 2 el Nutella
– 10 Ferrero Rochers

Voor het maken van de topping:
– 200 g roomboter op kamertemperatuur
– 200 g Nutella
– 75 g poedersuiker
– 80 g hazelnoten, gehakt en geroosterd
– 10 Ferrero Rochers

Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Meng alle droge en natte ingrediënten voor de cupcake eerst apart en voeg ze daarna samen. Leg cupcakepapiertjes in alle cupcakevormen en vul ze tot de helft met het beslag. Leg daarna overal een Ferrero Rocher in het midden en verdeel er de rest van het beslag over. Zet de cupcakevormen 25 minuten in het midden van de oven.
3. Haal de cupcakes uit de oven en laat afkoelen. Meng de roomboter, de Nutella en de poedersuiker met een mixer tot een gladde crème. Smeer over de bovenkant van elke cupcake een laagje crème en doop deze nadien in de hazelnoten. Leg daarna nog een toefje crème in het midden en leg er een Ferrero Rocher bovenop.

Het recept en de foto zijn van blogster South & Pepper.