category colour brushLekker

Recept: chocolademousse met Amarula

Een heerlijke variatie op gewone chocolademousse.

Ingrediënten
voor 4 tot 6 personen   
* 500 gr chocolade (melk of puur voor meer pit)
* eiwit van 5 eieren
* 200 gr suiker
* 125 gr gelatine
* 500 ml Amarula
* 1 liter slagroom

Bereiding
- Week de gelatine in koud water en smelt de chocolade au bain-marie.
- Verwarm de Amarula licht en los hier de gelatine in op.
- Klop de slagroom en klop apart de eiwitten met de suiker schuimig.
- Meng dan het Amarula gelatine mengsel door de gesmolten chocolade. Schep dan voorzichtig de slagroom erdoor, gevolgd door de geklopte eiwitten.
- Schep de mousse in mooie glazen of vormpjes en laat het opstijven in de koelkast. Garneer met wat rood fruit of chocolade krullen.

Santé

in je brievenbus?

Bestel nu

Als eerste op de hoogte?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Santé!

  • Pinterest