Placeholder

Recept: champagne-cocktail Mojito Royal

Overmorgen proosten we op een nieuw jaar. Proost geheel in stijl met een champagne-cocktail. Want champagne is makkelijk te pimpen naar een champagne-cocktail, zeker met deze tips van Cocktailicious.

In drie stappen
Je maakt een champagne-cocktail in drie stappen en serveert hem natuurlijk in een champagneglas.

1) Shake: voor de champagne-cocktail gebruik je een shaker met ijs om de gewenste cocktailsmaak te krijgen. Dit shake je en schenk je in de champagne glazen. Niet meer dan 1/3 per champagneglas.
2) Bubbels: schenk daarna de champagne geleidelijk uit in de glazen tot het schuim aan de rand komt.
3) Pimp: versier je champagne glas met siervolle fruitgarnering.

Er bestaan verschillende champagne-cocktails, zoals de klassieker Kir Royal. Wij kiezen voor de hippe variant Royal Mojito.

Mojito Royal (per glas)

 

  • Shake 1 deel rum, 1 eetlepel Monin-siroop op basis van rietsuiker en verse limoensap met ijs. Giet het in het champagneglas.
  •  

     

  • Giet dan geleidelijk de champagne in het glas.
  •  

     

  • Garneer het geheel met een limoenpartje en munt.

    Dit recept is van Cocktailicious. Kijk voor meer champagne-cocktails en andere cocktails op Cocktailicious.nl.