Placeholder

Recept: Amarula mud cake

Een heerlijk recept voor mud cake van culinair journalist Janny van der Heijden.

Ingrediënten voor de mud cake
– 150 gram boter
– 100 gram pure chocolade
– 100 gram suiker
– 100 gram bruine basterdsuiker
– 50 gram cacao
– 150 ml Amarula
– 175 gram bloem
– 1,5 theelepel bakpoeder
– 0,5  theelepel baksoda
– zout
– 3 eieren

Ingrediënten voor de chocolade ganache
– 200 gram pure chocolade
– 100 ml slagroom
– 100 ml Amarula
– mespunt zout
– 1 flinke eetlepel zachte boter

Aan de slag
1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Verwarm au bain-marie op laag vuur boter, chocolade en Amarula. Meng beide soorten suiker en cacao.
2. Zodra de chocolade en boter gesmolten zijn, roer je het suiker-cacaomengsel erdoorheen tot er geen klontjes meer zichtbaar zijn en de massa glanst. Neem de kom van het waterbad en laat het 5 minuten afkoelen.
3. Vet intussen een springvorm met een doorsnede van ca. 20 cm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.
4. Zeef bloem bakpoeder en baksoda en voeg zout toe.
5. Voeg de eieren één voor één aan de enigszins afgekoelde chocolademassa toe en meng. Spatel het bloemmengsel hierdoor. Let op dat er geen klontjes ontstaan.
6. Giet het beslag in de kom en bak de taart 40-45 minuten (tot een erin gestoken spiesje er schoon uitkomt).
7. Neem de vorm uit de oven en laat even rusten voor het verwijderen van de ring.  Laat dan verder afkoelen.

Bereiding van de ganache
1. Doe voor de ganache de gehakte chocolade in een kom. Verwarm slagroom en Amarula, schenk over de chocolade en laat 1 minuut intrekken. Roer glad en meng er dan de boter door.
2. Roer zo nu en dan om tot de ganache op kamertemperatuur is en bestrijk de taart hiermee.

Eet smakelijk!