Placeholder

Recept: amandelbrood met crème van aardpeer en gebakken Sint-Jakobsvruchten

Een combinatie die je niet zo snel zou bedenken: koekjes met vis. Voor de Vlaamse chefkok Andy Verdonck is niets te gek. Lees verder voor zijn recept.

Om tot een lekker recept te komen heeft Andy het amandelbrood van Jules Destrooper met verschillende ingrediënten geprobeerd, geproefd en anderen laten proeven. Het eindresultaat is een lekkere en verrassende combinatie.

Ingrediënten
Apperitief voor 4 personen
•    100 gram Amandelbrood
•    4 grote Sint-Jakobsvruchten
•    250 gram aardpeer
•    250 ml melk
•    halve citroen
•    peper en zout
•    nootmuskaat
•    50 gram hoeveboter
•    olijfolie
•    tijm voor de afwerking

Zo maak je het
Schil de aardperen en kook ze gaar in een pan met half melk, half water en het sap van de halve citroen. Vergeet niet om zout toe te voegen. Giet de aardperen af en mix in een blender de aardperen met gesmolten hoeveboter, peper, zout en nootmuskaat.

Bak de Sint-Jakobsvruchten in een anti-aanbakpan met olijfolie. De vruchten mogen 30 seconden aan beide kanten gebakken worden en nog rosé zijn van binnen.

Snijd de vruchten door de helft en besmeer het amandelbrood met de crème van aardpeer en leg de vruchten erop. Werk af met een takje tijm.