Placeholder

Proost op de tabakscocktail

Sinds het rookverbod worden rokers min of meer gedwongen te roken in een tochtige steeg naast het restaurant. Met de tabakscocktail krijg je je 'nodige' dosis tabak en je kunt gewoon binnenblijven. Ideaal?

Wat is het?
De tabakscocktail wordt gemaakt van tabakslikeur, een drank gedestilleerd van de sterkste tabak in de wereld. De dosis nicotine in deze cocktail zou te laag zijn om verslavend te werken. Daarnaast zitten er in de cocktail geen kankerverwekkende stoffen, teer of cyanide. Stoffen die je wel in sigaretten vindt.

Ongezond
Natuurlijk zorgt dit bijzondere drankje voor de nodige ophef. Is het niet hartstikke ongezond? Volgens kenners is het drinken van tabak niet te vergelijken met het roken ervan. Toch lijkt het een slecht idee om de smaak van tabak in een drankje aan te bieden als lekkernij. Zeker als het gaat om mensen die juist proberen te stoppen met roken.

Toekomstige hype
Goed, de tabakscocktail is zeker een uniek drankje. Steeds meer hippe bars in het buitenland schenken cocktails met tabak. Is dit het begin van de opmars van de tabakscocktail? Wil jij dit hippe drankje proberen voor het Nederland voor zicht wint? Hieronder vind je een recept dat je kunt gebruiken voor een tabakscocktail:

– 20 ml tabakslikeur
– 20 ml rum
– 20 ml koffielikeur
– 10 ml citroensap
– 1 tl suikersiroop

Zou jij deze cocktail drinken?