Proberen: een pizzabodem van bloemkool
Tekst: Redactie Santé
28 juni 2014
Een pizza bakken zonder pizzadeeg? Maak de bodem van bloemkool. Leuk om dit weekend ui te proberen.
Wist je dat… Bloemkool bevat veel vitamine C en het stofje glucorafanine, dat ontstekingen kan tegengaan.
Zo maak je een pizzabodem van bloemkool
– Maal bloemkoolroosjes van één bloemkool in een keukenmachine fijn totdat je kruimels (bloemkoolrijst) overhoudt. Eenderde van een bloemkool is genoeg voor één grote pizzabodem.
– Meng hier 80 gram amandelbloem, drie eieren en 1 lepel oregano doorheen. Natuurlijk kun je naar smaak kiezen voor andere kruiden.
– Bak het mengsel 25 minuten op een bakplaat in de oven op 200 graden tot een knapperige bodem.
– Beleg de bodem met ingrediënten als tomatensaus, spinazie, courgette, paprika en basilicum en bak de pizza nog 10 tot 15 minuten af.
Bron: Archief | Beeld: Shutterstock
Uit andere media
Meer van Santé