Minder voedsel verspillen voor de vakantie
19 juli 2015
Je bent klaar om op vakantie te gaan en realiseert je dan dat de koelkast halfvol zit. Je bent niet de enige. Eén op de drie Nederlanders gooit meer eten weg voor de vakantie. Met deze 4 tips verspil je minder voedsel.
1. Inventariseer een week van tevoren de inhoud van je koelkast
Bekijk een week voordat je op vakantie gaat wat er nog in je koelkast ligt. Maak een weekmenu en zorg dat je daarbij zoveel mogelijk ingrediënten gebruikt die je nog hebt. Doe daarnaast niet te veel nieuwe boodschappen.
2. Kook de laatste dagen met kliekjes
In een quiche, een salade of soep kun je veel verschillende ingrediënten kwijt.
3. Neem iets mee voor onderweg
Beleg broodjes voor onderweg, maak een salade of een fruitsmoothie.
4 Geef het weg
Met de laatste verse producten uit je koelkast kun je iemand anders blij maken. Je moeder, de buren, een vriendin of de voedselbank.
Beeld: Shutterstock