Placeholder

Maak indruk met een kerstdiner dat niet te ingewikkeld is

Indruk maken hoeft niet moeilijk te zijn.

1. Geniet
Een kerstdiner op tafel zetten, is altijd tijdrovender dan je dacht. Maak het jezelf niet te moeilijk. Uiteindelijk draait het om gezellige momenten samen en niet om het eten.

2. Maak bladerdeeghapjes
Met bladerdeeg kun je verschillende kleine hapjes maken. Vul ze bijvoorbeeld met gedroogde abrikozen en kip of met kaas. Doe inspiratie op op de website van Allerhande. Ook met filodeeg kun je lekkere dingen maken. Een persoonlijke favoriet: dadels met chorizo in filodeeg.

3. Maak de quiche feestelijker
Een hartige taart is ideaal. Het is makkelijk te maken en je kunt het van tevoren klaarmaken. Met deze 3 simpele trucjes laat je de quiche er extra feestelijk uitzien.

4. Zet een grote pan soep neer
Een voor- of bijgerecht dat makkelijk voor veel mensen te maken is. Je kunt de soep eventueel eerder maken en invriezen.

5. Durf voor kant-en-klaar te kiezen
Je hoeft echt niet alles zelf te maken. Er zijn in deze periode veel feestelijke kant-en-klare producten te koop. Als je daardoor minder stress hebt, is dat de moeite waard.

6. Besteed een klein beetje aandacht aan de aankleding
Kleine details kunnen het geheel afmaken. Denk bijvoorbeeld aan leuke servetten, kaarsen op tafel of geprinte menukaarten.

7. Een snel toetje: crumble
Kies je favoriete fruit, leg een laagje in een ovenschaal en strooi er kruimeldeeg overheen. Het deeg maak je heel makkelijk met boter, bloem en suiker. Het voordeel is dat je van dit dessert makkelijk een grote ovenschaal maakt, zodat iedereen kan opscheppen. Lekker met een bolletje ijs erbij. Voorbeeldrecepten.

Al onze artikelen over kerst >>

Beeld: Shutterstock