Placeholder

Iedere dag een gezonde lunch, zonder veel moeite te doen

Geen zin om voor de hele werkweek een gezonde lunch voor te bereiden? Dit is de oplossing.

Start een Lunch Bunch
Wat? Het idee komt van vijf advocaten uit New York. Ruim twee jaar geleden begonnen ze een lunchgroep. Iedereen zorgt één dag per week voor de lunch. Dus: je neemt één keer per week voor vijf personen lunch mee, de andere dagen neemt iemand anders lunch voor jou mee. Hoe fijn is dat?

Tips voor een succesvolle Lunch Bunch
In ruim twee jaar heeft de groep uit New York pas vijf dagen gemist. Om hen heen begonnen steeds meer mensen een lunchgroep. Goed voorbeeld doet volgen. De echte Lunch Bunch uit New York heeft een aantal tips om je lunchgroep succesvol te maken en houden.

1. Zoek een aantal mensen met dezelfde eetvoorkeuren
Als jij het liefst iedere dag vlees eet bij je lunch, werkt het niet als er een vegetariër in de groep zit.

2. Vermijd te uitgesproken smaken
Niet iedereen houdt van met knoflook overladen gerechten. Wees ook zuinig met uien, het is niet fijn om met sterk ruikende adem naar de volgende vergadering te gaan.

3. Zorg voor goede verpakkingen
Als je je uitslooft in de keuken, is het wel fijn als de lunch ook vers blijft. Zorg voor goede opbergbakjes. Zorg daarnaast dat je een systeem verzint om de bakjes steeds op tijd bij de juiste persoon terug te krijgen.

4. Stress niet over de lunch
Ben je ziek, of heb je een keer geen tijd om lunch te maken? Bij the Lunch Bunch maken ze er geen probleem van. Is de lunch iets minder lekker geworden dan gehoopt? Jammer dan, ze zijn alsnog dankbaar dat er weer een lunch voorbereid was.

In het februarinummer van Santé vind je 21 gezonde lunchrecepten. Vanaf morgen ligt de nieuwe Santé in de winkel. Het februarinummer kun je in onze webshop bestellen, zolang de voorraad strekt.

Bron: Food52 | Beeld: Shutterstock