Placeholder

Het geheim voor de perfecte kop koffie

Zelfs de koffie uit de automaat op kantoor zal hier beter door smaken.

Vind je de koffie bij dat koffietentje om de hoek altijd lekkerder dan de koffie thuis of op kantoor? Dat is geen toeval.

Volgens onderzoekers is het de combinatie van smaak, geur en uiterlijk van de koffie, wat ervoor zorgt dat je hersenen een signaal krijgen dat het goede koffie is. Koffietentjes spelen daar goed op in door op verschillende zintuigen in te spelen. De koffie ruikt lekker, het ziet er mooi uit, het kopje voelt chique aan…

Zo maak je je eigen koffie lekkerder
Gelukkig zijn je hersenen makkelijk voor de gek te houden, dat ontdekten onderzoekers. Drink je koffie uit een wit porseleinen kopje en het zou meteen beter smaken. Is de bovenkant van je koffie voorzien van latte art? Dan is de kans nog groter dat je de koffie beoordeeld als goede koffie. Wordt precies dezelfde koffie geserveerd in een glas of zonder latte art? Dan zouden we de smaak automatisch minder goed beoordelen.

Hoe kan dat?
Het zou niet moeten uitmaken hoe je koffie eruitziet, maar onderzoek wijst uit dat het onbewust invloed heeft op hoe we de koffie vinden smaken. Zelfs de muziek die je op de achtergrond hoort of de herinnering die de koffie oproept, kan de smaak beïnvloeden. Een kop koffie drinken is een ervaring.

Een samenvatting voor de beste koffie: Koffie in een wit porseleinen kopje, met latte art, op een leuke plek, met een fijne sfeer en goed gezelschap. Dát is het perfecte kopje koffie.

Bron: DailyMail | Beeld: Shutterstock