Placeholder

Gezonder eten vanaf vandaag

Heb je je gezonde eetgewoonten de afgelopen tijd een beetje laten versloffen? Dit is het moment om ze weer op te pakken. Met deze simpele tips eet je vanaf vandaag weer gezonder.

1. Eet groente bij iedere maaltijd
Begin je dag met een smoothie met groente erin, lunch met een salade en eet bij het diner ook een portie groente.

2. Begin met plannen
Gezond eten gaat makkelijk wanneer je je maaltijden plant. Stel een weekmenu samen en maak aan de hand daarvan je boodschappenlijst. Je hoeft hierdoor minder vaak naar de supermarkt en er zijn nog meer voordelen van een weekmenu. Lees hier hoe je een weekmenu samenstelt.

3. Probeer nieuwe gerechten
Eet niet alleen het vertrouwde. Probeer iedere week minstens één nieuw recept uit. Of experimenteer met gezonde ingrediënten die je nooit eerder gebruikt hebt. Bezoek eens een natuurwinkel of biologische markt, zeker weten dat je nieuwe gezonde ontdekkingen doet.

4. Bereid je voor
’s Ochtends heb je weinig tijd (en zin) om een uitgebreid ontbijt te maken én je lunch voor tussen de middag te maken. Zorg daarom dat je de avond van tevoren al zoveel mogelijk hiervoor gedaan hebt. Als je toch bezig bent, snijd dan meteen de groenten voor het diner, zo heb je aan het einde van de dag geen excuus om toch voor een kant-en-klaarmaaltijd te gaan.

5. Neem de tijd voor iedere maaltijd
Als je met je hoofd bij je maaltijd bent, eet je minder snel te veel. Ga aan tafel zitten (en eet niet op één van deze plekken). Lees ook onze tips voor bewust eten.

6. Koop gezonde tussendoortjes
Zorg dat je gezonde tussendoortjes in huis hebt. Leg eventueel ook wat gezonde snacks in je bureaula op kantoor. Op die manier kun je ongezonde snackmomenten beter weerstaan en heb je in het geval van honger altijd een gezond alternatief bij de hand.