Placeholder

Gezonder eten door kleine veranderingen in je keuken

De keuken is de plek waar je je maaltijd bereidt, maar ook de plek waar je voor de zoveelste keer de koelkast en de keukenkastjes opentrekt, op zoek naar iets lekkers. Door deze kleine veranderingen in je keuken, grijp je volgende keer sneller naar iets gezonds.

Maak van gezonde snacks snelle snacks
Het is lekker makkelijk om een zak chips open te trekken, maar iets gezonds hoeft niet lastiger te zijn. Zorg dat gezonde snacks zoals groenten en fruit kant-en-klaar in de koelkast liggen, het liefst op ooghoogte.

Bereid meerdere porties
Kook het eten niet voor één keer, maar voor meerdere keren. Weersta dan wel de verleiding om te veel te eten. Stop de extra porties in bakjes of zakjes en bewaar ze voor de lunch de volgende dag of voor een avond waarop je weinig tijd hebt. Zo voorkom je dat je bij haast een magetronmaaltijd eet.

Ruim het eten op
Schep een portie voor jezelf op en zet de pan daarna weg. Hetzelfde geldt voor snacks: doe wat noten in een bakje en ruim de zak daarna op. De verleiding om nog wat extra te nemen, is zo een stuk kleiner.

Gebruik kleinere borden
Het is een mindtrick, maar het werkt: eet van een kleiner bord, zo schep je automatisch minder eten op.

Koop minder ongezonde snacks
Zorg dat je vooral gezonde snacks in huis hebt, want wat je niet in huis hebt, kun je ook niet opeten. Het gaat misschien wat lastiger als je een heel gezin tevreden moet houden.

Meet ingrediënten af
Zorg dat je een maatbeker en een keukenweegschaal hebt. Door je ingrediënten af te wegen, in plaats van maar wat te gokken, maak je preciezere porties. Doe dat ook met snacks.

Bron: Fitsugar | Beeld: Shutterstock