Placeholder

Een gezonder diner

Je hoeft niet uren in de keuken te staan om een gezond diner te bereiden. Met de volgende tips zet je vanavond snel een gezond diner op tafel.

Verdubbel het aantal groenten
Meer groenten eten is gezond. Behalve de groenten verdubbelen, kun je ook andere soorten groenten toevoegen om je favoriete recept een nieuwe smaak te geven.

Voeg salade toe
Of je nou een gezonde maaltijd eet of een pizza een bakje salade maakt het altijd gezonder.

Meet en weeg je ingrediënten af
Je hebt waarschijnlijk geen idee hoeveel eetlepels saus je toevoegt als je het op gevoel doet. Wil je je maaltijd gezonder maken, meet en weeg alles dan netjes af.

Snijd brood door de helft
Als je een sandwich of stokbrood belegt, snijd het dan open en gebruik de helft. Beleg het extra dik met gezond beleg.

Gebruik kruiden
Kruiden geven je maaltijd niet alleen smaak mee, ze zijn ook goed voor je. Binnen no-time heb je je eigen kruidenmix aan je gerecht toegevoegd.

Maak je eigen dressing
Zelfgemaakte dressing is gezonder dan kant-en-klare dressing. Daarnaast kun je zelf de smaak en textuur toevoegen waar je zin in hebt.

Drink voor het eten een glas water
Drink tijdens het koken een glas water. Zo kan je maag honger en dorst niet meer verwarren en verklein je de kans dat je jezelf overeet.

Vries de kliekjes in
Eet de pan niet leeg, omdat het er toch nog staat. Vries de kliekjes in of maak er een gezonde lunch van die je morgen kunt meenemen naar je werk.

Beeld: Shutterstock