Placeholder

Geen excuus meer om het ontbijt over te slaan

Op de redactie van Santé weten we hoe belangrijk het is om te ontbijten. Toch slaan sommigen van ons het wel eens over. Daarom hebben we de meest voorkomende excuses om het ontbijt over te slaan op een rijtje gezet, met oplossingen.

Ik heb te weinig tijd
Dit is waarschijnlijk het meest gehoorde excuus om niet te ontbijten.
Oplossing: Sta tien minuten eerder op of eet je ontbijt onderweg. Er zijn tegenwoordig handige meeneembakjes waarbij je de yoghurt en je muesli apart kunt meenemen. Zo blijft de muesli lekker krokant.

Ik heb 'ochtends geen trek
Er zijn niet-ontbijters die ’s ochtends echt geen trek hebben. Het is dan lastig om een ontbijt naar binnen te werken.
Oplossing: Ontbijten is een gewoonte die je je moet aanwennen. Begin met een klein ontbijt en breid het langzaam uit. Je zult merken dat je eetlust in de ochtend vanzelf toeneemt.

Na het ontbijt heb ik snel weer honger
Sommige mensen slaan het ontbijt bewust over, omdat ze het gevoel hebben dat juist door te ontbijten snel weer honger krijgen.
Oplossing: Ontbijt toch. Je spijsvertering moet 's ochtends op gang komen en daar is een ontbijt echt voor nodig. Als je om zeven uur 's ochtends ontbijt, is het niet gek dat je halverwege de ochtend weer trek hebt. Kies dan voor een gezond tussendoortje.

Ik vind het ontbijt saai en niet lekker
Begin je met goede moed aan de gewoonte om te ontbijten, maar na een week laat je het alweer versloffen. Ontbijt is zo saai en niet lekker…
Oplossing: Het ontbijt is zo saai of lekker als je het zelf maakt. Probeer eens verschillende ontbijtjes uit en ontdek wat je lekker vindt.

Onze webredacteur gaat de uitdaging aan
Zouden we zelf niet het goede voorbeeld moeten geven? Wij mochten Quaker Complete proberen. Onze webredacteur Shirley gebruikte dit moment om zichzelf uit te dagen: een week lang ontbeet ze iedere ochtend, geen uitzonderingen.

Shirley: 'Quaker complete is een granenmix van havermout, tarwe en gerst. Ik probeerde de variant met pecan- en paranoten, een lekkere krokante mueslimix. Je hoeft er alleen yoghurt bij te doen. Voor mij is dat ideaal, want ik ben op werkdagen 's ochtends het liefst zo snel mogelijk de deur uit. Door een week lang iedere dag te ontbijten, heb ik gemerkt dat een ontbijt ervoor zorgt dat mijn dag een stuk relaxter begint. Al ben ik een keer een half uur later op mijn werk, ik heb dan wel het gevoel dat ik 's ochtends al tijd voor mezelf heb gehad.'